Over May

May is sinds haar jeugd met keramiek bezig. Een cursus bij een plaatselijke pottenbakker maakte haar enthousiast. In 1972 is May in Groningen komen wonen en al snel ontdekte ze de handenarbeidschool, waar ze eerst les had van Anno Smit en jaren lang van Johan Broekema.

Ook heeft zij veel cursussen en seminars gevolgd. Met al die informatie door de jaren heen vergaart, ging zij zelf aan de slag. Nu heeft ze een atelier in Haren en alle apparatuur die nodig is. Meestal werkt ze met witte chamotteklei, van heel fijn tot heel grof, afhankelijk van haar plan.

Op bepaalde momenten komen ideeën in haar op, die ze in klei probeert vorm te geven. Omdat er zoveel mogelijk is, heeft ze de neiging om steeds weer iets anders uit te proberen. Het bakken en glazuren gebeurt ook steeds anders. Soms wordt er op lage temperaturen gestookt, een andere keer op 1220 graden en het “raku”gebeuren blijft fascineren!

Het werk is al vaak geëxposeerd en ieder jaar doet ze met een aantal kunstmarkten mee. Ze is aangesloten bij de Noord Nederlandse Keramisten. Sinds mei 2009 is May lid van KunstenZo, Oosterstraat 35 in Groningen, waar ze permanent exposeert en de galerie mede runt.